Tot aan zaterdag waren er in de competitie voor het team uit Hoevelaken 40 punten te verdienen. Echter liet Surf twee weken terug, voor het eerst deze competitie, 1 set onnodig liggen tegen HEC. Daarom was deze zaterdag een mooie gelegenheid om te laten zien dat dit niets meer was dan een doordeweekse vergissing.

Coach Middelkamp had met zijn team getraind op en nieuwe tactiek en stuurde daarom met veel vertrouwen de volgende 6 mannen het veld in: Kas, Stellingwerf, E Veenendaal junior, Piekema, Van de Brug en de van CuraƧao teruggekeerde Nijenbrinks. Daarom mochten Meijer en Renia op de bank plaatsnemen naast allrounder uit het tweede Gijsen, die was toegevoegd aan de selectie vanwege het ontbreken van W Veenendaal en Van Arnhem (ziekte).

Surf begon uitstekend. Zowel midden- als buitenaanvallers mepten de ballen van Kas langs het blok van HEC. Van tevoren werd er nog gevreesd voor de passing, omdat deze niet goed lag in de vorige confrontatie. Maar door de juiste tactiek en inzet was hier niets meer van te merken. Met name aan Nijenbrinks was te zien dat de zon hem goed had gedaan. Het enige punt van kritiek was dat Surf de lat te hoog legde voor zichzelf waardoor er te veel onnodige fouten werden gemaakt voor een tegenstander van dit formaat. De tweede set bleek een kopie van de eerste. Het begin ging gelijk op waarna Surf eenvoudig uitliep (25-15 en 25-14).

In de derde set kwam Renia erin voor Stellingwerf en later nam Meijer de plek in van Kas, omdat Surf passend en aanvallend niet in staat was direct te scoren of foutjes op te lossen waardoor het tempo en gebrek aan organisatie soms even zoek was. Uiteindelijk werd de set toch op routine, zonder onnodige fouten, uitgespeeld (25-21).

In de laatste set bleek het verzet van HEC gebroken. Niets kwam meer langs het uitstekende blok van Surf aan de buitenkant. Met een goede servicereeks van Van de Brug en aanvallende combinaties van Piekema, Stellingwerf en Van de Brug werd de wedstrijd vrolijk afgesloten (25-13)
4-0 (25-15, 25-14, 25-21, 25-13).

De laatste twee wedstrijden van de eerste competitie helft zijn beide tegen een team waartegen Surf nog niet heeft gespeeld. Zaterdag 15 december speelt Surf 1 om 13.00 tegen HSC 1 uit Hierden en maandag 17 december speelt Surf om 21.00 in Voorthuizen

Verslag: Alexander Gijsen