HOEVELAKEN – Zaterdag 2 maart was het de beurt aan Langhenkel/HEC om de wapens op te nemen tegen Surf. De uit-wedstrijd werd in november met ruime cijfers door HEC gewonnen, dus Surf was erop gebrand het één en ander recht te zetten.

Surf kon bouwen op een volledig fitte selectie. Coach Nijenbrinks koos voor de beginopstelling voor Elise vd Hoorn, Saffira van de Berg, Mijke Hekman, Ilse Hemstra, Mandy Pol en Sandra van Ginkel. Deze tot op het bot gemotiveerde speelsters konden rekenen op een massaal toegestroomd Hoevelakens publiek. Helaas voor Surf maakte HEC haar favorietenrol meer dan waar. Surf speelde uitstekend en steeg boven zichzelf uit, maar HEC trok toch telkens aan het kortste eind. De reden dat het toch nog een beetje spannend werd, was de vele opslagfouten van HEC. Surf ging ten onder met 22-25

Surf rook echter wel kansen! Als je 22 punten kan halen, zijn 25 punten ook mogelijk! De dames gaven alle energie en wist door kunst- en bliegwerk de hele set een mooie voorsprong te (be)houden. Er werden prachtige rallies gespeeld waardoor het publiek de grote winnaar was. Deze set werd dan ook gewonnen met  25-19.

HEC was enigszins verrast en was het aan de stand op de ranglijst verplicht om zich te herpakken. Dat gebeurde ook, maar Surf was geenszins van plan de overwinning cadeau te doen. Wat volgde was een heerlijke set waarin beide partijen tot het gaatje gingen, met als hoogtepunt een aanval van Hemstra op een set-up van Van Ginkel die zó snoeihard werd ingeslagen, dat iedereen zich even afvroeg of dat wel eerlijk was. Helaas voor Surf werd het 27-29 voor HEC.

De laatste set werd er verfrissing in het veld gebracht in de personen van Rianne van de Oord en Quinty Hoksbergen. Helaas voor deze beide dames waren de andere vier speelsters in het veld zo moegestreden in de vorige set dat hun tomeloze energie niet genoeg was. Surf bleef achter de feiten aanlopen er werd ruim met 15-25 verloren.

Toch was deze 1-3 verlies, waarin zelfs winst in de lucht hing, al een hele verbetering ten opzichte van de uitwedstrijd, wat aangeeft dat Dames 1 in de lift zit. Aanstaande vrijdag  is Zeewolde de uitdager. Zeewolde neemt één positie hoger dan Surf in op de ranglijst, dus bij winst wordt er stuivertje gewisseld!

Bron: Alexander Gijsen