Op zaterdag 19 augustus start de competitie in de derde divisie. En op deze eerste speeldag staat er meteen een aansprekende streekderby op het programma, namelijk het treffen tussen IJsselmeervogels en Sparta Nijkerk in Spakenburg. De voorzitters van beide verenigingen zijn benieuwd hoe het seizoen gaat verlopen, maar willen in ieder geval een voetbalfeest. ,,Zowel binnen als buiten de lijnen zien we het liefst vermaak en plezier. En dan hopen we natuurlijk allebei dat onze eigen club wint.”

Ruud van Diermen van IJsselmeervogels en Johan Evers van Sparta Nijkerk verwachten dat de derby een mooi voetbalgevecht wordt. Sparta Nijkerk won twee weken geleden tijdens de Harry Hamstra Cup met 0-2, maar dat zegt niet alles, volgens Van Diermen. ,,Qua resultaten kenden we geen hele goede voorbereiding, maar de ploeg krijgt steeds meer vorm en inhoud. Ik heb er alle vertrouwen in dat trainer Gertjan Karsten de sterk veranderde selectie op het juiste pad krijgt. De uitdaging is immers groot.”

Voor Sparta Nijkerk zijn de veranderingen binnen de selectie minder groot, maar ook daar blijft het afwachten. ,,Het begin van het seizoen is altijd aankijken hoe snel een ploeg de juiste vorm krijgt,” onderkent Evers. ,,Naast je eigen ploeg ben je daarbij ook afhankelijk van de andere ploegen en er is nogal wat veranderd in de derde divisie met de samenvoeging van de zaterdag en zondag.” Met achttien ploegen in de competitie wordt de strijd om promotie er niet makkelijker op.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Rob Schoon