Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, wordt Stoutenburg on Wheels gehouden. Na twee jaar wachten kan men in onze omgeving eindelijk weer genieten van een leuk autosport evenement. Er is een vol programma, want naast de gewone autocrossklassen komen ook de Crosskarts aan de start. Natuurlijk ontbreken de sensationele Quads niet. Iedereen rijdt minstens driemaal, met als afsluiting de finales.

Autocross

Diverse rijders komen aan de start in meerdere klassen met standaard voertuigen. Voor de lokale rijders is het de enige kans om hun rijkunsten dichtbij hun woonplaats aan hun fans te kunnen tonen. Veel spektakel wordt verwacht in de Sprintklasse. Ook in deze bijzonder snelle klasse komen diverse streekrijders aan de start.

Quadrijders

De quadrijders zullen demonstraties geven met hun machines. Er wordt gereden in diverse klassen, waarbij met name de klasse met de jongste rijders en rijdster voor aandoenlijke taferelen zorgt.

Crosskarts

De zijn speciaal gebouwde bolides worden aangedreven door de motor van een 2CV auto. Ondanks het ontbreken van bruut vermogen, wordt er in deze klasse iedere keer weer veel spektakel geboden.

Locatie

De wedstrijden beginnen om 12.00. Het evenement wordt gehouden aan de Zwarte Goorderweg, een zijweg van de Stoutenburgerlaan, dichtbij het station van Hoevelaken. De route naar het evenement is met pijlen aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Natuurlijk is er catering aanwezig met de nodige versnaperingen.

Entree

Ondanks de gestegen kosten is de organisatie er in geslaagd om de toegang tot het evenement betaalbaar te houden. Mits onder begeleiding van een volwassene is de toegang voor kinderen onder de 8 jaar gratis, terwijl kinderen van 8 tot en met 12 jaar voor slechts 2,50 euro naar binnen mogen. Vanaf 12 jaar kost het 7,50 euro per persoon.

Nadere informatie en de laatste ontwikkelingen zijn te vinden op https://www.facebook.com/stoutenburgonwheels