“Goed nieuws!! We mogen de baan weer op!!” staat er sinds zaterdagmiddag 9 mei op de website van de tennisvereniging aan de Watergoorweg. Onder voorwaarden en restricties mogen de tennisbanen vanaf 11 meiook door volwassenen gebruikt worden nadat de jeugd een week geleden met de trainingen gestart is.

Van dubbelspel is nog geen sprake en de kantine, de kleedkamers en het terras zijn nog gesloten terwijl er alleen in hoge nood gebruik gemaakt kan worden van de toiletten. Je vult je bidon thuis met water en je mag maximaal 1 uur gebruik maken van de vooraf gereserveerde baan. De restricties zijn naar verwachting tijdelijk en tegen het eind van de maand mei wordt er misschien al weer wat meer mogelijk, zoals de openstelling van het terras, het toestaan van “dubbelspel” en een beperkte openstelling van de kantine.

Desalniettemin loopt het sinds zaterdagavond storm want ruim 100 leden hebben in amper 24 uur een baan gereserveerd: de enthousiaste tennissers staan te popelen om weer te beginnen en kunnen de komende dagen daadwerkelijk de baan op.

TV Sparta heeft bepaald niet stilgezeten tijdens de “lockdown”. Er werd groot onderhoud verricht aan het gehele tennispark, zodat de banen er weer op en top bij liggen. Verder is een nieuwe energiezuinige verwarmingsketel geinstalleerd en hebben de keuken en magazijn een gedaantewisseling ondergaan. In de verdere verduurzaming van de vereniging kunnen leden als de kantine weer open is gratis koud water tappen uit een waterkoeler, waarmee de toch al milieuvriendelijke vereniging de strijd aangaat met de petflessencultuur.

Heel bijzonder dat de afgelopen weken zich een behoorlijk aantal nieuwe leden heeft gemeld terwijl er van tennis geen sprake kon zijn.

Leden van TV Sparta hebben zich bijzonder loyaal opgesteld sinds de uitbraak van het coronavirus en de sluiting van het tennispark.

Voor alle leden van de vereniging ligt er over ongeveer een week een bus tennisballen klaar bij Van Duinkerken Sport en Kamperen. Het bestuur overweegt daarnaast om de leden een korting op de contributie te geven, vermoedelijk in de vorm van een cadeaubon.