Zaterdag 25 september was het alweer de laatste maaldag bij het Stoomgemaal. Het was er een mooie dag voor. Heel veel bezoekers uit Nijkerk en de wijde omgeving hebben een bezoek gebracht. De meeste bezoekers hadden een fietstocht uitgezet om zo bij het Stoomgemaal langs te komen.

De vrijwilligers (stokers) zijn vanaf vrijdag al bezig geweest om de stoomketel weer op druk te krijgen en zo kon de machinist de stoommachine zaterdag weer gesmeerd laten lopen. Dinsdag 28 t/m 30 september kunt u nog een bezoek brengen aan het gemaal, daarna is het gesloten tot het voorjaar. In 2022 hoopt Beheerder Bert Hulsker en al zijn vrijwilligers u weer te kunnen ontvangen op de mooiste en bekendste locatie van Nijkerk, en misschien wel Nederland. Dit Stoomgemaal heeft zoveel bekendheid in Nederland. En laten we niet vergeten dat dit nooit zou kunnen door die vrijwilligers en Vereniging Vrienden van het Stoomgemaal.

Bij de club, Vereniging Vrienden van het Stoomgemaal bent u altijd welkom. De doelstelling: Het creƫren van de optimale condities voor het ondersteunen van de Stichting Stoomgemaal en Bezoekerscentrum Arkemeen bij het onderhouden en draaiend houden van het Stoomgemaal. Het bereiken van het beste compromis dat aan alle vrijwilligers optimaal plezier bezorgt aan dit vrijwilligerswerk. ( De vereniging heef geen betaalde krachten ) Contactgegevens e-mail. info@stoomgemaal-arkemheen.nl website: www.stoomgemaal-arkemheen.nl

Bron en Foto’s: Harry Koelewijn