Redouan Hazzat, tot het afgelopen seizoen speler bij NSC Nijkerk heeft Stichting Hugo het daglicht laten zien. De inwoner van Veldhuizen wil graag wat terugdoen voor de wijk met scholing, cultuur en talentontwikkeling ,,Mijn onlangs opgerichte Stichting Hugo wil graag meewerken aan het verbeteren van de leefbaarheid onder jongeren in Ede-Veldhuizen.” 

Hazzat is een begrip voor de jeugd in de Edese wijk Veldhuizen. Hij kent bijna iedereen. Als voetballer is hij op sportief gebied een voorbeeld voor veel jeugdige talenten. Maar ook op sociaal en cultureel gebied wil hij ‘zijn’ wijk Ede-Veldhuizen beter op de kaart zetten en verwoordt het als volgt:. ,,Voor de jeugd, ongeacht welke nationaliteit, wil ik een voorbeeld zijn. Ze laten zien dat je moet investeren in jezelf, je netwerk en vooral de kansen die je krijgt moet aanpakken. Dit heb ik zelf ook mogen ervaren en daar ben ik de mensen die in mij geloofden heel dankbaar voor. Mijn droom was altijd om via de sport met en voor jongeren te werken. Daar is mede door mijn sociaal cultureel werk in een stroomversnelling gekomen. Mijn droom is echt uitgekomen.”

Hij legt uit niet altijd trots te zijn geweest op de naam en faam van de wijk Ede-Veldhuizen. ,,Maar het overgrote deel van de jeugd heeft echt alleen maar goede bedoelingen. Ik wil graag op een breed terrein actief zijn. Daarom heb ik gekozen voor scholing, cultuur en talentontwikkeling. Ik ben blij dat mijn kennis en kunde met hulp van vele anderen bijdraagt de leefbaarheid in de wijk te verhogen. Via mijn non-profit Stichting Hugo moet dit lukken”, meent Redouan Hazzat.

Lees de rest van het artikel op Edestad.nl Foto: Eip Janssen