Maandagmiddag 4 juli is het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe voorzieningengebouw in Nijkerkerveen. In dit gebouw worden onder meer de Johannes Calvijnschool, de C.J. van Rootselaarschool, de bibliotheek en het dorpshuis gehuisvest. Het gebouw komt te staan op de locatie van de huidige Calvijnschool.

En wie heeft dat allemaal mogelijk gemaakt?, vroeg Jan Blonk van de Hervormde Schoolvereniging in retorische zin. Eén voor één werden de mensen voorgesteld die zich hebben ingezet voor de realisatie van het voorzieningengebouw. Het geld komt van die mevrouw in die rode jurk, zo omschreef Blonk wethouder Patricia van der Hurk aan de tientallen leerlingen. ‘Behalve die jurk betaalt ze straks ook het nieuwe voorzieningengebouw’.

Patricia van der Hurk deelde de jongens en meisjes mede dat het gebouw in het jaar 2018 gereed moet zijn. Leerlingen die nu nog in de groepen 1 tot en met 5 zitten, maken het nog mee dat zij straks van het nieuwe gebouw gebruik mogen maken. Na afloop werden alle kinderen getrakteerd op een waterijsje en de grote mensen dronken een kopje koffie met een roomsoes.Voorzieningencluster Nijkerkerveen-1 Voorzieningencluster Nijkerkerveen-2 Voorzieningencluster Nijkerkerveen-3 Voorzieningencluster Nijkerkerveen-4 Voorzieningencluster Nijkerkerveen-5 Voorzieningencluster Nijkerkerveen-6 Voorzieningencluster Nijkerkerveen-8 Voorzieningencluster Nijkerkerveen-9 Voorzieningencluster Nijkerkerveen-10

Foto’s: Aalt Guliker.