Een gevulde mand vol eten en drinken en je kleedje uitspreiden in het Van Reenenpark. De Nijkerkse Loekie Waaldijk is van plan om op zaterdag 22 juni te gaan picknicken en wil dit samen met inwoners van de gemeente Nijkerk doen. 

Inspiratie deed Waaldijk, die al 25 jaar in Nijkerk woont, op in Laren, waar een grote dorpspicknick werd gehouden. ,,Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te verbinden. Ik heb in het onderwijs gezeten en de leiding gehad over een peuterspeelzaal in Amsterdam, waar ik ook regelmatig evenementen organiseerde. Ik wilde graag iets doen in Nijkerk en dan vooral de verbinding zoeken met andere inwoners van de gemeente. In Laren heb ik als vrijwilliger ervaren hoe het is om een grote picknick te organiseren.”

Ze opperde het idee op social media, waar een grote stroom aan enthousiaste reacties op volgde. ,,Toen wist ik dat er genoeg animo was. Iemand tipte me om de cultuurmakelaar in Nijkerk erbij te betrekken, zodat we er echt een sociaal en cultureel evenement van kunnen maken.” Samen met cultuurmakelaar Margreet Koele zijn er zes activiteiten bedacht. Zo kunnen kinderen met kunstenaar Ralph van Slooten van het Kunstlokaal een totempaal van wijndozen maken. Yogalerares Kirsten van Valkengoed geeft yogalessen. Er komen Oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen, koekhappen, sjoelen en stoelendansen. ,,Voormalig stadsdichter Bert Jurling heeft een aantal gedichten in de gemeente Nijkerk gerealiseerd. Hij heeft ook gedichtenkaarten ontworpen, deze zijn nog steeds te koop bij boekhandel Roodbeen.”

Klik hier voor het volledige artikel.
Foto: Maranke Pater