Op dinsdag 16 juni start de serie Zomeravondconcerten van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging met Beiaard-Plus. Sinds een paar jaar maakt de vereniging van het openingsconcert en de afsluitende bespeling van het carillon iets bijzonders. Het concert begint om 20.00 uur. De twee stadsbeiaardiers samen horen in 1 concert komt niet vaak voor. Het thema dat ze hebben gekozen is : “75 jaar vrijheid”  Wim Ruitenbeek bespeelt de beiaard en Boudewijn Zwart de piano.

De herkenningstune van Radio Oranje tijdens de bezetting,opening uit Symfonie nr. 5 van Von Beethoven  twee suites over Nederlandse Volksliederen en een blokje met Engelstalige populaire bevrijdingsliederen vormen een paar hoogtepunten uit het programma.

De luisterplaats aan de Nieuwstraat achter nr. 9 wordt voor het eerst dit jaar weer opengesteld, waarbij de regels van de afstand in acht genomen worden. Het applaus voor de concertgevers na afloop wordt nog niet gevolgd door een ontmoeting waarbij met een hapje en een drankje, samen teruggekeken wordt op het concert. Hopelijk worden de regels in de loop van het seizoen versoepeld zodat dit ook weer kan.

Foto Ies van den Akker