Terwijl ik met mijn dagelijkse wandeling bezig was, liep ik langs de voetbalvelden. Ik zag fietsen staan en een lichte bedrijvigheid met kinderen was aanwezig. Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. Het voelde als heel gewoon maar ook zo speciaal. Het geeft hoop en tegelijkertijd is er het besef dat we achteraf pas zullen weten waar we goed aan gedaan hebben en waaraan niet.

Ik lees de berichten betreffende de aanpak tegen Corona over de gehele wereld, de diverse lockdowns, de versoepelingen maar ook de protesten hiertegen. Veel besluiten zijn gebaseerd op de wetenschap en de bijbehorende cijfers maar ook op de angst van het niet in de hand hebben.

Waar strijd heerst zal een positie gekozen moeten worden omdat je ergens moet beginnen. Welke keuze je ook maakt, je kunt nooit iedereen tevreden houden. Vaak is achteraf pas duidelijk wat er anders had gekund omdat de uitkomst bekend is. Het niet onder controle hebben van het leven is een harde les en is misschien wel onze grootste vijand.

Blijf vooral gezond
#blijfvooralgezond