In alle opzichten was het jaar 2020 door alle coronamaatregelen een bijzonder jaar. Ook de huldiging van de sportkampioenen op een podium tijdens de nieuwjaarsreceptie kon eind december 2020 niet doorgaan. In een mooie overzichtsfilm huldigt de gemeente de sportkampioenen. Hiermee feliciteert de gemeente de kampioenen die het afgelopen jaar op het podium stonden. In aanmerking voor deze huldiging komen alle sporters die een medaille behaald hebben bij een officieel Nederlands, Europees of Wereldkampioenschap. Het moet daarbij gaan om een wedstrijd die is gehouden onder toezicht van een door NOCNSF erkende bond. Of een wedstrijd van een sportvereniging die aangesloten is bij een bond die erkend is door het NOCNSF. Ook moet de sportvereniging of topsportorganisatie waarbij de sporter is aangesloten lid zijn van een organisatie die is aangesloten bij de NOC*NSF.

Sportwethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh: “Wat een geweldige prestaties in dit moeilijke jaar! Jammer is het dat veel sportwedstrijden niet door konden gaan. Dubbel blij ben ik met de fantastische sportkampioenen dit jaar. Zij hielden het trainen vol en vol overgave bleven zij met hun sport bezig. Sport is leuk en gezond. Of je nu een prof, een amateur of gewoon een recreant bent! Uiteindelijk gaat het er om dat je geniet van je sport of je dit nu doet in teamverband of individueel. Als kampioen of als je eindigt in de middenmoot of als verliezer. Houd altijd vol! Dat wil ik zeggen tegen alle sporters. Houd moed. Mogelijk eindig ook jij een keer op een podium. En samen komen we uit deze coronacrisis!“

Deze kampioenen die dit jaar schitteren in de film:

–       Badabounce Dansgroep

Team Whoop!, bestaande uit 13 dansers in de leeftijd van 13 tot 17 jaar

Nederlands Kampioen

Team Motiv8ed, bestaande uit 7 dansers in de leeftijd 18+ Nederlands Kampioen

–       Mervin van der Horst, (Steeple Chase) Nederlands Kampioen 3000 m

–       Twan Klaassen, (BMX), 2e bij het Nederlands Kampioenschap

–       Marieke van Soest, (Paracycling), 2x Nederlands kampioen

–       Henri van Ramshorst, (inline skaten), 3e bij het Nederlands Kampioenschap

–       Jari van Polen, (schaatsen) Zilver overall (zilver 500 m,  brons 1500 m, brons 1000 m, winst superfinale) en zilver op de relay met Shorttrack

–       Suéla Ruitenga, (Fietscross). Nederlands Kampioen, , categorie dames 16 jaar en ouder

–       Colin Kampman, (BMX), 2e bij het Nederlands Kampioenschap

–       Kyan Mulhuyzen, (BMX), 3e bij het Nederlands Kampioenschap

–       Sacha van t Pad Bosch, (Karten), 2de bij het Europees Kampioenschap

–       Aniek Jansen, (tafeltennis) Nederlands Kampioen

 

Ook deze toppers hebben dit jaar een medaille gehaald, maar ze hebben zich niet aangemeld bij de gemeente voor de huldiging van de sportkampioenen. Natuurlijk feliciteert de gemeente Nijkerk deze kampioenen ook.

–       Meredith van der Haar (fietscross), zij werd Nederlands kampioen;

–       Sofie Bouw (schaatsen), zilver met schaatsen;

–       Therese Klompenhouwer (biljarten): Zij haalde haar achtste Europese titel driebanden;

–       Gert Jan van Esveld, (paardensport springen) 1ste Nederlands Kampioenschap;

–       Scott Deroue, (motorsport) 2de Wereld Kampioenschap in de World Supersport 300;

–       Elize van de Mheen, (paardensport springen) 2de Nederlands Kampioenschap bij de Young Riders.

–       Bjorn Hueting, (zwemmen), samen 4 andere teamgenoten (vanuit zwemvereniging ZPC Amersfoort) 3de bij het Nederlands Kampioenschap estafette zwemmen. Hij was wel aangemeld, maar zag af van de video-opnames.