Op 7 januari 1973 begon in Sporthal Strijland voor de eerste keer het Nieuwjaarsvolleybaltoernooi plaats. Na twee coronajaren kon het weer en op 7 januari 2023 startte de 50ste editie en waren de heren A groep en beide damesgroepen aan de beurt. In de A. groep domineerde het herenteam van de Groene KnuppelSSS.

De Groene KnuppelSSS heeft zaterdag een uniek record neergezet. Sinds hun eerste deelname in 2014 heeft dit team acht keer de A. groep gewonnen.  In een loodzware poule werden alle zes wedstrijden gewonnen. In de eerste wedstrijd werd overtuigend afgerekend met de uiteindelijke nummer twee, Block-It-Science. Op de derde plek kwam het team van  Ik volleybal.nl., een opleidingsteam van SSS waarbij alle spelers nog officieel in de jeugd mogen spelen, in actie. Met goed volleybal bereikten ze deze plek, waarbij ze vooral ook mentaal, vooral praten door de tegenstanders, op de proef werden gesteld. Het team van Autoservice van Mechelen eindigde op een knappe vierde plek. Tot de vijfde wedstrijd hadden ze slechts 1 set verloren, maar na de nederlaag tegen de Groene Knuppels, was de pijp leeg en werd ook de laatste wedstrijd verloren.

Bij de dames was Kanpai, te sterk voor JFC en de Blauwe Tijgahs. De drie teams speelden twee keer tegen elkaar, waarbij Kanpai in de eerste ronde een duidelijke tik uitdeelde door beide teams te verslaan en JFC en de Blauwe Tijgahs speelden gelijk tegen elkaar. In de terugronde verloor Kanpai van de Blauwe Tijgahs en won het van JFC. dat tweede werd; de Blauwe Tijgahs werden derde.

Bij de dames tweede klas was het Corlaer college te sterke voor de andere teams.  In de finale werd er gewonnen van VOKO/Isokern. De derde plaats was voor VOKO/Fire Prevent dat van Timmerbedrijf Schreuder wist te winnen.

Het is opnieuw een groot succes geweest.                                                                                                                                       De organisatie gaat zich opmaken voor de tweede toernooi dag met maar liefst twintig teams.

Het programma voor 14 januari staat op www.revonij.nl   De toegang in sporthal Strijland is gratis.