Met een riante 4-0 overwinning op Be Quick’28 VR3 heeft Sparta Nijkerk VR1 de koppositie verovert in de 2e klasse Oost. Met 12 punten uit 4 wedstrijden mag de competitiestart als geslaagd worden beschouwd.

De voorbereiding op het duel met Be Quick’28 was niet ideaal. Veel afwezigen door blessures, ziekte en vakanties. Gelukkig kon er weer een beroep worden gedaan op VR2 speelsters Nina Veenstra, Willemieke Stitselaar en Britt Sereuse en dit keer ook op VR3 keepster Yvonne van Twuijver, die haar doel zonder problemen schoon hield.

Na de aftrap door Leeuwin van de Week Gwen Eitink, werd al snel duidelijk dat de Spartanen de bovenliggende partij zouden zijn deze middag. Het tempo was echter te laag om al meteen het verschil te maken. Na een minuut of 20 werd de druk wat verder naar voren gelegd. Sparta Nijkerk schakelde een tandje bij om voor rust nog op de verdiende voorsprong te komen. In de 29e minuut was het raak. Elvira Dokter kopte de bal binnen na een uitstekende vrije trap van Mareine Koole.

De Spartanen konden comfortabel de kleedkamer in nadat Ilse van Walsem nog 2 keer scoorde voor de rust. De eerste was een strafschop na hands in het 16 meter gebied en de tweede viel in blessuretijd.

De 2e helft was nog geen 5 minuten oud toen de 4-0 al in het netje lag. Een afvallende bal van Afke van den Tweel werd door Mareine Koole hoog in het doel binnengeschoten. De wedstrijd was gespeeld en Sparta Nijkerk kreeg volop kansen om de score nog verder op te voeren, maar was te slordig in de afwerking of vond de uitstekende keepster van Be Quick’28 op haar pad. De vrouwen uit Zwolle wisten daar nagenoeg niets tegen over te zetten.

Gezien de omstandigheden een uitstekende overwinning van de Spartanen. Er wordt volwassen gespeeld en ook in mindere wedstrijden wordt er voor elkaar gestreden en kan de tegenstander de wil worden opgelegd.

Zaterdag 6 november volgt een uitwedstrijd tegen ZAC VR1 in Zwolle, dat zaterdag haar eerste overwinning van het seizoen boekte op DVS’33 VR1. Sparta Nijkerk is dus gewaarschuwd en zal goed voor de dag moeten komen om de koppositie te behouden.

Verslag: Hans Stam