Sparta Nijkerk heeft eindelijk weer een duel in de derde divisie gewonnen. Staphorst werd op de Ebbenhorst in Nijkerk met 2-1 opzij gezet. Veel schiet Sparta Nijkerk er niet mee op de ranglijst, want door de winst van Harkemase Boys weet de club nauwelijks afstand te nemen van de kelder.

In Nijkerk werd een enerverend pot voetbal gespeeld. Sparta Nijkerk claimde in de eerste helft liefst twee keer een penalty maar die werd niet toegekend. Ondertussen zat ook de tegenstander niet stil. Van den Brink en Kwant waren namens Staphorst levensgevaarlijk. Verder was namens Sparta Nijkerk Mark van der Weijden op stoom, maar die schoot net over de goal of werd flink belet om de goal te maken. Staphorst had bijna de 0-1 op de sloffen toen Quispel namens Staphorst zag dat doelman Jansen te ver voor zijn goal stond en vanaf de middencirkel schoot hij richting de lege goal. De bal ging net naast. Even voor rust ging de bal er toch in. Jurian van den Brink scoorde vanuit de tweede lijn in de kruising (0-1). Na de thee ging Sparta vol in de aanval. Tyrone Fonville scoorde in de vijftigste minuut de gelijkmaker en een kwartier voor tijd schoot Mike Ahrens met een prachtig afstandsschot de Spartanen op voorsprong. Het werd 2-1 en daarmee was ook de eindstand een feit.