Een heel belangrijke overwinning zaterdag voor de vrouwen van Sparta Nijkerk. De topper in en tegen SDC Putten leverde een 0-2 zege op, waardoor het de koppositie nog wat verstevigde. Motivatie was niet nodig, maar de spanning vooraf was voelbaar. Sparta Nijkerk had een voorsprong van 7 punten op de ranglijst, maar SDC Putten had nog 2 wedstrijden tegoed, waardoor het virtuele verschil maar 1 punt was in het voordeel van de Spartanen. Winst of verlies zou dan ook een groot verschil kunnen maken in deze wedstrijd, zeker gezien het feit dat beide ploegen weinig punten laten liggen in de overige wedstrijden.

Sparta Nijkerk begon uitstekend aan de wedstrijd. Met de wind in de rug en in een verrassende 4-4-2 formatie had het al snel de overhand en werd het gevaarlijke middenveld van SDC Putten totaal uit de wedstrijd gespeeld. In de 9e minuut leverde dat al de openingstreffer op; Elouise van Essen gaf de bal aan Jivika van Loenen, die volledig vrij voor de keepster beheerst binnen schoot.

Sparta Nijkerk had volledige controle en SDC Putten kwam er niet uit. Helaas werd het overwicht niet uitgedrukt in nog meer treffers, waardoor de kleedkamer opgezocht werd met een gevaarlijke 0-1 voorsprong.

Gevaarlijk, omdat SDC Putten de 2e helft de wind mee zou krijgen en er dus zomaar een bal verkeerd zou kunnen vallen voor de Spartanen. Maar net als in de 1e helft begon Sparta Nijkerk weer zeer scherp en geconcentreerd. Het werd wel terug gedrukt op de eigen helft, maar speelde met zoveel discipline dat SDCP geen moment gevaarlijk kon worden. Zelfs een 10-tal corners leverden niks op voor de Puttense vrouwen. De uitstekend ingevallen MO19-speelsters Denise Buitink en Anouk Kamphorst gooiden het duel in de 83e minuut uiteindelijk op slot door de 0-2 te scoren. Buitink gaf voor en Kamphorst tikte de bal onder de keepster door in het doel. Een geweldige ontlading, zowel op als langs het veld, waar de Nijkerkse supporters de overhand hadden.

Met nog 6 wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer 2 SDC Putten opgelopen tot 10 punten. Mocht SDC Putten de 2 inhaalwedstrijden winnen, dan staat het nog 4 punten achter. Een geweldige dag dus voor de Sparta Nijkerk Vrouwen in de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse. Als debutant in deze klasse mag het supertrots zijn dat het nog steeds ongeslagen is. De strijd is echter nog niet gestreden; volgende week zaterdag komt SDV Barneveld VR1 op bezoek in Nijkerk; ook dan zal weer maximaal geknokt moeten worden voor de punten.