Eindelijk was het dan zover. Na bijna een jaar mocht er weer een officiële wedstrijd worden gespeeld. Daar was lang naar uitgekeken. Zoals in principe alle seizoenen beginnen, was de eerste wedstrijd een poulewedstrijd voor de beker. Tegenstander was het voor de Spartanen nog onbekende GVVV VR1 uit Veenendaal, dat een niveautje lager uitkomt dan Sparta Nijkerk.

Voor de wedstrijd werd besproken om eerst even af te tasten wat de tegenstander van plan was, maar daar hadden met name de aanvalsters van Sparta Nijkerk geen zin in. Binnen 7 minuten was het al 2-0, door doelpunten van Jolien van Looijengoed en Ilse van Walsem. Het niveauverschil was duidelijk zichtbaar. Sparta Nijkerk had de volledige controle en was steeds net een stapje eerder bij de bal dan GVVV. Nog voor rust werd het 4-0 door Laura Klok, die lekker op dreef was met 3 assists en een doelpunt, en opnieuw Ilse van Walsem.

Met 5 wissels op de bank, waarvan 3 VR2 speelsters, kon er na rust uit voorzorg gewisseld worden. Het spelbeeld veranderde daardoor niet. Al snel werden de 5e, 6e en 7e treffer gescoord (Jolien van Looijengoed, Elvira Dokter en Ilse van Walsem).

Met nog een half uur op de klok en nog wat wisselmomenten liet Sparta Nijkerk de teugels wat vieren, waardoor GVVV in de 84e minuut nog tegen kon scoren. Complimenten overigens aan GVVV dat steeds de voetballende oplossing bleef zoeken en er een sportieve wedstrijd van maakte, maar het niveauverschil was simpelweg te groot deze middag.

Eindstand 7-1.

Volgende week zaterdag kunnen de Spartanen op meer weerstand rekenen. Dan speelt het uit tegen competitiegenoot DVS’33 Ermelo VR1 en zal waarschijnlijk uitgemaakt gaan worden wie er doorgaat naar de volgende bekerronde.

Verslag: Hans Stam