Op een druilerige woensdagavond hebben de vrouwen van Sparta een opmerkelijk resultaat neergezet door IJsselmeervogels VR1, dat een klasse hoger speelt dan de Spartanen, met maar liefst 7-0 naar huis terug te sturen. Zonder keepster, maar met aanwinst Sara Groters voor het eerst in de basis, begon Sparta Nijkerk zeer voortvarend aan de 2e oefenwedstrijd van het seizoen.

In de 3e minuut was het al raak; Christianne van Bloemendaal sneed door de verdediging, gaf strak voor en Elvira Dokter drukte af. Wat er vervolgens in de eerste helft gebeurde was een lust voor het oog. Sparta Nijkerk was heer en meester en overklaste IJsselmeervogels op alle fronten. Met vlot combinatiespel werd de ene na de andere kans gecreëerd. Een ruststand van 6-0 was dan ook geen vertekend beeld. Doelpunten kwamen van Demi van den Brink, Elvira Dokter (2x), Rolien Taankink en Kim Ruiter.

In de 2e helft kwam IJsselmeervogels iets meer in het spel voor, maar tot serieuze kansen leidde dit nauwelijks, omdat ook de verdediging van Sparta Nijkerk prima werk verrichtte en Selina Duijst (die Jivika van Loenen na rust verving als keepster) gewoonweg niet te passeren was.

Aan de andere kant bleef Sparta Nijkerk dreigend en kreeg het nog een penalty toen Cynthia van den Bor van achteren werd aangetikt in het strafschopgebied. Rolien Taankink benutte dit buitenkansje en zette de eindstand van 7-0 op het scorebord.

Een heerlijke voetbalavond voor Sparta Nijkerk, dat met veel vertrouwen aan het serieuze werk gaat beginnen. Zaterdag speelt het voor de beker tegen Kesteren VR1, om 12:30 uur thuis op de Ebbenhorst.

Verslag: Hans Stam