In de absolute slotfase van de wedstrijd hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk een meer dan verdiende en belangrijke 1-2 overwinning behaald op het Zeeuwse IJzendijke VR1. De hele wedstrijd was Sparta Nijkerk de bovenliggende partij, maar het verzuimde net als vorige week de vele kansen af te maken. Op wilskracht lukte het uiteindelijk toch nog om IJzendijke na een 1-0 achterstand de eerste nederlaag op eigen veld toe te brengen.

Al vroeg vertrok de bus uit Nijkerk voor een rit van ruim 220 kilometer naar Zeeuws Vlaanderen. Een regengebied trok over, maar bij aankomst in IJzendijke klaarde het op en de ontvangst was hartelijk. Omdat IJzendijke niet de beschikking heeft over een kunstgrasveld, moest er vandaag op natuurgras gespeeld worden. Het feit dat IJzendijke thuis nog niet had verloren, gaf al aan dat de meeste ploegen het lastig hebben op het Zeeuwse gras. Ook de Spartanen hadden moeite om in het spel te komen. Veel onnodig balverlies en te gehaast beslissingen nemen. IJzendijke, dat vlak onder Sparta Nijkerk stond op de ranglijst, beperkte zich in een 4-4-2 opstelling vooral tot verdedigen en had een uitstekende keepster op doel staan. De kansen die Sparta Nijkerk kreeg, en dat waren er best veel, werden door haar onschadelijk gemaakt of mistten gewoonweg de precisie om het verschil te maken. Totaal tegen de verhouding in en werkelijk het eerste (en naar later bleek ook het enige) schot op doel leverde in de 40e minuut de 1-0 op voor IJzendijke.

Na rust hetzelfde beeld, met opnieuw de nodige kansen voor Sparta Nijkerk. Langzaamaan voerde Sparta de druk op, het bleef energie in de wedstrijd gooien en met wat verse krachten in het veld en het doorschuiven van verdedigers kregen de Tiekers het steeds moeilijker. Een doelpunt kon niet uitblijven. Het was uiteindelijk Nina Veenstra die in de 83e minuut een door de keepster losgelaten bal met gevoel in de rechterbovenhoek plaatste en de gelijkmaker noteerde. De Spartanen namen daar echter geen genoegen mee en gooiden er nog een schepje bovenop. Dat karakter werd in blessuretijd beloond met de winnende treffer van Elouise van Ginkel, die de bal met haar linkerbeen vanaf randje 16 meter over de keepster schoot. Grote ontlading bij Sparta Nijkerk. Een moeilijke uitwedstrijd op wilskracht over de streep getrokken en daardoor nog volop meestrijdend voor de 3e periodetitel (waarvoor IJzendijke ook nog strijd), waarin maar liefst 4 ploegen op 12 punten staan. Volop spanning dus voor de 2 nog resterende wedstrijden. Met 2 vrije zaterdagen voor de boeg komt op 13 mei hekkensluiter SSS VR2 op bezoek in Nijkerk. Als deze wedstrijd ook in winst wordt omgezet, doen de Spartanen tot de laatste speeldag mee om de prijzen. Niet gek voor een debutant in de 1e klasse.

Verslag: Hans StamÂ