Met een 2-1 overwinning op DZC’68 VR1 hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk zich knap geplaatst voor de laatste 4 van de districtsbeker. Het werd een typisch bekermiddagje met tot de laatste minuut de nodige spanning. De supportersvereniging had voor een sfeeractie gezorgd, er was een meidenteam van de week met vlaggen en de gelukkige Leeuwin van de Week was dit keer Anna Pieterse.

DZC’68 uit Doetinchem, dat op de 3e plaats staat in de andere 1e klasse, was een onbekende tegenstander voor de Spartanen en dus was het even aftasten. Het duurde echter niet heel lang voordat Sparta Nijkerk het initiatief nam. Het wist dat het de wedstrijd op het fysieke vlak niet zou winnen, maar voetballend had het de overhand. Het was dan ook niet heel verrassend dat het op 1-0 kwam in de 21e minuut. Ilse van Walsem schoot fraai raak. Niet veel later probeerde DZC’68 het ook van afstand, maar de vingertoppen van Heidi Beerthuijzen tikten de bal via de lat over het doel.

Sparta Nijkerk kreeg in het restant van de eerste helft nog een aantal mogelijkheden om op 2-0 te komen, maar de afwerking of de eindpass was niet overtuigend genoeg. Daarmee liet het DZC’68 in de wedstrijd en kon het zich opmaken voor een spannende 2e helft.

Die begon beroerd voor de Spartanen. Een verre voorzet werd via de paal en de rug van de keepster binnen gekopt. En dus was de wedstrijd weer in evenwicht. DZC’68 kwam beter in de wedstrijd en er ontstond een interessant gevecht. Sparta Nijkerk bracht wat verse krachten binnen de lijnen om de grip op de wedstrijd terug te krijgen. In de 81e minuut werd dat beloont met een mooi doelpunt van de opnieuw sterk ingevallen Mareine Koole. De laatste 10 minuten was het overleven voor Sparta Nijkerk. DZC’68 kreeg een aantal goede mogelijkheden, vooral door toedoen van de Spartanen zelf, maar wist de bal niet over de lijn te krijgen. Na 6 minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Slaghekke voor het einde van de wedstrijd en schreef Sparta Nijkerk historie door zich voor het eerst te plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker. Het treft daarin een uitwedstrijd tegen het dit seizoen nog ongeslagen AZSV VR1 in Aalten. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk op zaterdag 8 april gespeeld gaan worden.

Verslag: Hans Stam
Foto’s: Aalt Guliker