Waar het 4 weken geleden in de bekerwedstrijd nog vrij makkelijk over DVS’33 VR1 heen liep, ging het zaterdag voor de competitie een stuk moeizamer. Dat was niet alleen te danken aan DVS’33, dat veel beter voor de dag kwam, maar vooral ook aan de Spartanen zelf, die een mindere dag beleefden. Dit resulteerde na 90 minuten in een 1-1 gelijkspel.

Sparta Nijkerk begon niet goed aan de wedstrijd. Het verloor te veel duels, was niet fel genoeg en het tempo lag veel te laag. Na 5 minuten incasseerde het daarnaast ook nog een tegenslag, toen Jivika van Loenen geblesseerd het veld moest verlaten.  DVS’33 zocht veelal de diepte, waaruit in de 9e minuut ook de 0-1 viel na een fraaie voorzet vanaf rechts.

Gaandeweg de eerste helft namen de Spartanen de regie steeds meer in handen. Na een paar kleine kansjes was het Ilse van Walsem die voor de gelijkmaker tekende in de 32e minuut, na diep gestuurd te zijn door Laura Klok.

Na rust een wat dominanter Sparta Nijkerk, maar helaas leidde dat niet tot veel uitgespeelde kansen. DVS’33 speelde compact. Het was lastig om een opening te vinden. Beide ploegen bleven wel de voetballende oplossing zoeken, maar waren te slordig in de eindfase. In de laatste minuut was er nog wel een kans voor Sparta Nijkerk om de volle 3 punten te pakken, maar de bal verdween helaas net naast de goal.

Zo eindigde de wedstrijd in een terecht 1-1 gelijkspel, waar DVS’33 overigens nog het meest blij mee was. Voor de Spartanen het eerste puntverlies en een waarschuwing dat het niet vanzelf gaat, zeker niet als je een wedstrijd niet fel genoeg begint.

Zaterdag 10 oktober staat er een uitwedstrijd op het programma tegen DTS’35 VR2. De wedstrijd in Ede start om 12:15 uur.

Verslag: Hans Stam