In de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk VR1 hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk een zwaarbevochten voorsprong van 0-1 helaas in blessuretijd uit handen gegeven. Vlak voor het eindsignaal trok Sleeuwijk de stand gelijk en dus was de teleurstelling groot bij Sparta Nijkerk.

De Spartanen openden de wedstrijd sterk met meteen een enorme kans in de 1e minuut. Helaas belandde de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Een sterke eerste helft leverde meer kansen op, waarvan er zeker een paar benut hadden moeten worden. Helaas gebeurde dat niet en bleef het tot de rust 0-0. Mede omdat Sleeuwijk ook nog de paal raakte, maar verder niet zo veel wist te creëren.

De tweede helft was van Spartaanse kant wat minder. Veel tweede ballen waren voor Sleeuwijk. In minuut 58 werd een vrij trap door de Sleeuwijkse nummer 6 hard op de lat geschoten. Een waarschuwing voor Sparta Nijkerk dat er een tandje bij moest. Met een paar tactische omzettingen probeerden de Spartanen weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat leverde in de 78e minuut het bevrijdende doelpunt op van Lieke van den Akker, die werd weggestuurd door Elouise van Ginkel en koeltjes afrondde. Het was nu zaak de overwinning over de streep te trekken. Dat leek te lukken, maar een vrije trap in blessuretijd die bij de 2e paal voor het doel werd gebracht kon door Sleeuwijk binnen worden getikt. En dus kregen de Spartanen het spreekwoordelijke deksel op de neus en moest genoegen worden genomen met een gelijkspel van 1-1.

Teleurstellend puntenverlies, maar omdat de gehele top 5 van de competitie punten verspeelde, bleef de schade op de ranglijst beperkt. Volgende week zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. De Spartanen nemen het dan op tegen Delta Sports’95 VR1.

Verslag: Hans Stam
Archief foto: Aalt Guliker