In de uitwedstrijd tegen het Haarlemse DSS VR2 hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk een 4-2 nederlaag geleden. Na een 0-1 voorsprong werd de wedstrijd vlak voor en na rust volledig gekanteld door 3 doelpunten van DSS in hele korte tijd. Een tegenslag die de Spartanen niet meer te boven kwamen.

Sparta Nijkerk, met good old Kataline Hiensch in de basis, begon niet goed aan de wedstrijd. Duels werden verloren en het ontbrak aan de juiste energie. Het beweeglijke en technisch vaardige DSS kreeg veel te veel ruimte. Toch waren de beste kansen voor de Spartanen, die in de loop van de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd kregen. De 0-1 in de 40e minuut, een fraai afstandsschot van Lieke van den Akker, was dan ook niet onverdiend. Maar vervolgens ging het nog voor rust helemaal mis. Een bal die zomaar in de voeten van een tegenstander werd gespeeld, zorgde voor de 1-1 in de 42e minuut. 2 minuten later werd er opnieuw slecht uitverdedigd, waardoor een DSS speelster van afstand de bal onder de lat binnen kon schieten. Zo ging Sparta Nijkerk de kleedkamer in met een 2-1 achterstand.

Vlak na rust meteen de volgende domper. Een voorzet vanaf rechts werd bij de 2e paal binnen geschoten, 3-1. Daarmee werd de opdracht van de Spartanen om een resultaat te halen nog een stukje zwaarder. Het spel was beter dan in de eerste helft, maar een paar zeer dubieuze en cruciale beslissingen van de warrig en zenuwachtig leidende scheidsrechter hielpen niet mee. Zo werd Jolien van Looijengoed onterecht terug gefloten vanwege buitenspel, daar waar ze samen met Elouise van Ginkel vrij op het DSS doel af kon gaan en werd laatstgenoemde binnen de 16 meter getorpedeerd door de DSS keepster. De scheidsrechter keek er van grote afstand naar en wuifde het zonder iets te zeggen weg. Na de 4-1 van DSS scoorde Mareine Koole nog wel de 4-2 in de 71e minuut, maar verder kwamen de Spartanen niet. Ook een alles of niks poging met aanvallende wissels leverde geen doelpunten op en dus moest Sparta Nijkerk haar eerste nederlaag na de winterstop incasseren.

Een zure nederlaag, omdat het zelf de kansen niet benutte en het cruciale fouten maakte die door DSS genadeloos werden afgestraft.

Volgende week zaterdag kans op revanche. De Spartanen spelen dan thuis tegen RVVH/Sparta VR1. Om aansluiting te houden met de top zullen dan de 3 punten in Nijkerk moeten blijven.

Verslag: Hans Stam
Archief foto: Aalt Guliker