Sparta Nijkerk leek afgaande op de eerste helft tegen de Rijnvogels goede zaken te gaan doen, maar verloor uiteindelijk de wedstrijd thuis op de Ebbenhorst. Het werd 1-3 voor de Rijnvogels en de beslissende derde goal viel in de allerlaatste seconden.

In de eerste twintig minuten was het een saaie pot van de zijde van Sparta Nijkerk. De goal namens Sparta Nijkerk viel na een krap half uur spelen. Na een oogstrelende aanval van Sparta rondde Pernelly Biya geweldig af: 1-0.  Even voor tijd werd zelfs voor een tweede keer gescoord maar die pingel werd afgekeurd wegens buitenspel. Even daarvoor kreeg Rijnvogels een penalty toegewezen, maar Jansen wist de inzet te grijpen. Direct na rust maakt Rijnvogels gelijk via Dennis Bakker (1-1). De opponent uit Katwijk kwam steeds beter in het spel. Sterker nog, er viel bijna een eigen goal. Uiteindelijk kwamen de Rijnvogels op een 1-2 voorsprong. Een knappe ingestudeerde vrije trap van Tom Bijen veranderde van richting en plofte in de Spartaanse goal.

In de slotfase bracht Sparta nog diverse spelers in en werd de druk op de goal van Rijnvogels opgevoerd. Door de druk aan de voorkant, kwam er veel vrijheid achterin en daarvan profiteerde Sieb Rutgers van Rijnvogels die in de allerlaatste seconde de 1-3 maakte, waarop de scheidsrechter gelijk affloot.