Het wil even niet lukken bij Sparta Nijkerk. Het leed zaterdagmiddag de derde nederlaag op rij in de derde divisie. Het duel werd na vijf minuten gestaakt door een incident met keeper Wouter Beukers. De doelman leek een ernstige blessure te hebben na een ongelukkige val. Na een half uur werd de wedstrijd hervat. De amateurs van Ajax kwamen in de twaalfde minuut verrassend op voorsprong. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2 door een eigen goal van doelman Manuel Hoogewoning. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bracht Mike Ahrens de spanning terug in de wedstrijd toen hij een strafschop wist te benutten (1-2), maar verder kwam Sparta Nijkerk niet. Foto’s Aalt Guliker. Interview Mark Kloostra.