Geheel tegen de verhouding in heeft Sparta Nijkerk de eerste ronde van de KNVB-beker verloren van ADO Den Haag (0-2). Sparta Nijkerk kreeg tal van kansen om de Hagenaars te verschalken, maar die werden niet verzilverd. In de slotfase van de wedstrijd maakte ADO het verschil met twee goals en ging de kaars spreekwoordelijk uit voor de moegestreden Nijkerkers.

Bij aanvang van de wedstrijd was er letterlijk meer vuurwerk buiten het veld aangezien er vuurwerk werd gegooid op het kunstgras en de grensrechter werd belaagd: hij werd ondergegooid met bier, waarna scheidsrechter Jannick van der Laan dreigde de wedstrijd te staken. Daarna was het Sparta Nijkerk dat steeds beter in het spel kwam en het ADO Den Haag heel erg moeilijk maakte. Jonathan Mulder haalde een bal van Sparta Nijkerk van de lijn en verwerkte de kans van de thuisclub tot een corner. Die corner nam de club uit Gelderland goed. Een kopbal van aanvoerder Donny van der Wal werd door Thomas Verheydt van de lijn gehaald. Na een half uur spelen was het Maurice de Ruijter, topscorer van Sparta Nijkerk, die stuitte op Luuk Koopmans. De ADO-doelman kon de poging ternauwernood met zijn voeten stoppen. Sparta Nijkerk was kortom gedurende lange tijd de bovenliggende partij.

Na rust startte ADO Den Haag aanzienlijk aanvallender, maar na een paar minuten werd het heft weer overgenomen door Sparta Nijkerk. Bryan Burgerhout gleed de bal net voorlangs. Ook de tweede helft bleek erg lastig voor de mannen van ADO-trainer Ruud Brood. Die bracht Evan Rottier in en oud-Ajacied Ricardo Kishna. Met nog een klein kwartier te spelen lukte het ADO alsnog om te scoren. Thomas Verheydt prikte de bal erin. Het spel was daarna helemaal voorbij toen invaller Rottier in de 83ste minuut de 0-2 maakte. De individuele krachten van ADO Den Haag gaven uiteindelijk de doorslag.