Sparta Nijkerk heeft haar eerste oefenwedstrijd thuis met 1-2 verloren van Noordwijk, waar een gelijkspel eigenlijk terecht was geweest. Die uitslag was reeds bereikt bij rust. In de wedstrijd, waarbij geen supporters welkom waren van Noordwijk, was Sparta Nijkerk de eerste 30 minuten sterker met een bekroning na een kwartier door een goal van Maurice de Ruiter na een bal van Jesse van Nieuwkerk.

Na het eerste half uur zakte Sparta Nijkerk wat in, waar Noordwijk dankbaar gebruik van maakte. Middels twee verdedigingsfouten van de Nijkerkers kwam Noordwijk langszij. Owobowale ontfrutselde de bal en vond Mats van Kins voor de goal en die schoot in het net (1-1). Daarna was het vlak voor rust James die eenvoudig de bal inschoof (1-2). Na de thee kwam Jesse Buitenhuis in het veld en die had gelijk al aan het begin van de tweede helft een levensgrote kans om de terechte 2-2 te maken, maar de bal werd maar net geblokt door de keeper van Noordwijk. Hoewel Sparta sterker was, werd er niet meer gescoord. De tweede helft werd vooral gebruikt om posities te testen.