Sparta Nijkerk heeft thuis op de Ebbenhorst onverdiend verloren van koploper ACV. De ploeg uit Assen won met 2-3, maar op basis van de getoonde inzet, had er meer ingezeten voor Sparta Nijkerk. Met nog drie speelronden te gaan voert ACV hiermee met drie punten voorsprong op GVVV de ranglijst aan in de Derde divisie Zaterdag.

Na een flitsend begin van ACV, met mogelijkheden voor Giovanni Zwikstra en Huser, nam Sparta Nijkerk dat nog volop in de race is voor de laatste periodetitel, de regie over. Na een kopbal over voor de Nijkerkers sloeg ACV toe. Een vrije bal van Pascal Huser werd door Sparta-speler Mark van der Weijden, na een halfuur, in eigen doel getikt: 0-1. Via Zwikstra kreeg ACV amper een minuut later een grote kans op de 0-2, maar de inzet van de sterke ACV-spits ging voorlangs. Kort daarna werd het 1-1. Matig verdedigen aan ACV-zijde gaf Frank Heus de gelegenheid om de gelijkmaker te scoren. Op slag van rust dacht Sparta Nijkerk uit een vrije bal op 2-1 te komen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de thee kwamen de Assenaren ijzersterk uit de kleedkamer en leken het karwei binnen een kwartier te beslissen. Eerst schoot Huser raak uit een strafschop (na een overtreding op Zwikstra) en daarna rondde Jaap van Dijk een prima aanval via Boy Spijkerman fraai af. Sparta Nijkerk was aangeslagen maar rechtte de rug. Na een aantal noodgedwongen wissels werd ACV steeds verder achteruit gedrongen. Op een kopbal van Tyron Fonville wist de keeper van ACV nog redding te brengen, maar twintig minuten voor tijd was de doelman kansloos op een inzet van Raymond Huizing uit een corner: 2-3. De thuisclub perste er vervolgens nog een waar slotoffensief uit, waarin Van der Weijden en Heus de 3-3 hadden kunnen en misschien wel ook moeten maken. Maar ACV hield stand en had in de extra tijd via invaller Aleksander Jankovic nog een levensgrote kans op de 2-4, maar de inzet van de aanvallende middenvelder ging voorlangs.

Tekst: Kees van den Heuvel
Foto’s: Aalt Guliker