In Nijkerk heeft Rijnsburgse Boys een plekje weten te bemachtigen in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Sparta scoorde reeds in de eerste minuut van de wedstrijd de 1-0 via Plet, maar wist dit na rust niet vast te houden. De Rijnsburgers stelden in de tweede helft in een ongehoord tempo orde op zaken. Door doelpunten van Marc Magan, Jeroen Spruijt en Dani van der Moot werd er uiteindelijk met 2-3 gewonnen. In de slotfase wist Bryan Burgerhout nog iets terug te doen namens de Nijkerkers.

Cruciaal was het neerhalen van Gilbrano Plet rond de tachtigste minuut. Was de tackle erbinnen of erbuiten. Tot ontzetting van alles wat Sparta was, besloot de scheidsrechter dat de overtreding buiten het zestienmetergebied was begaan (terwijl de foto’s van de aanwezige pers anders uitwezen). Wel was er een rode kaart voor degene die Plet had neergehaald. Even later werd Jesse Buitenhuis eveneens in de zestien neergehaald, maar ook ditmaal gaf de arbiter slechts een hoekschop.