Een vervolg voor Sparta Nijkerk in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker zit er niet in. Tien minuten voor tijd werd eredivisionist Fortuna Sittard een gemakkelijke penalty toegewezen. Die werd benut door middenvelder Alen Halilović (0-1), maar niet voordat de wedstrijd circa zeven minuten stil werd gelegd vanwege twee rookbommen op het veld.

Vervolgens denderde ook nog een hek omver in het vak van de Fortuna Sittard supporters. De Limburgers hadden helemaal geen zin in een gestaakte wedstrijd en dat ze voor tien minuten mogelijk moesten terugkeren naar Nijkerk. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Sparta Nijkerk, dat een kwartier voor tijd al de bovenliggende partij was, gooide vervolgens alles in de strijd om de 1-1 af te dwingen. Eerst was er een kans voor Tyrone Fonville  en daarna lukte het Mark van der Weijden en in de rebound El Ghazouani niet om de gelijkmaker aan te tekenen.

Janic Makizodila: ,,We hebben gestreden voor wat we waard waren. Ik denk trouwens niet dat het een penalty was. En dat maakt het extra zuur, want we hebben geen kans weggegeven. Het is inmiddels voor de vierde keer dat ik een dergelijk verlies meemaak. Ik ben erg teleurgesteld.’’ Roy Bakkenes deelde in de treurnis: ,,We deden het heel knap door Fortuna Sittard op 0-0 te houden. Er was nog een hele mooie kans op 1-1. Het is niet denigrerend bedoeld naar Fortuna Sittard, maar ik zag niet veel kwaliteitsverschil.’’

Verslag: Kees van den Heuvel
Foto’s: Aalt Guliker
Interviews: Mark Kloostra

DCIM101MEDIADJI_0430.JPG