Sparta Nijkerk doet goede zaken in de titelstrijd en de periodetitel. Na een eclatante winst op de koploper RKAV zijn de Nijkerkers de koppositie weer genaderd. In Nijkerk werden de Volendammers volledig gedeclasseerd en met 4-1 naar huis gestuurd. Na 25 minuten opende Jesse Buitenhuis de score door na een uit een snel genomen vrije trap de 1-0 te maken. Even voor rust trok de koploper uit Volendam, de eerste kans in de wedstrijd, de stand weer recht via Azeddine Sout. Hij trok vanaf links naar binnen en schoot raak in de verre hoek.

Na rust grote vreugde toen Sparta Nijkerk de 2-1 maakte. Mike Ahrens schoot een vrije trap binnen. Daarna waren er tal van kansen voor Tyrone Fonville en Mark van der Weijden, maar pas halverwege de tweede helft werden de kansen ook echt verzilverd. Van der Weijden vond de verre hoek op links en maakte zeer verdiend de 3-1. In de slotfase was het opnieuw Van der Weijden die vanuit de rebound scoorde. Hiermee is de titelstrijd weer helemaal open met nog een aantal beladen duels, waaronder die van volgende week . Dat staat de kraker tussen SC Genemuiden en Sparta Nijkerk op het programma.