Sparta Nijkerk heeft drie verdiende punten binnengehaald in het duel tegen Staphorst. Vooral in de eerste helft sloegen de Spartanen toe tegen de zwakke opponent. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Jesse Buitenhuis. Nogmaals was er groot feest op de Ebbenhorst toen Omar el Gazouani na 25 minuten spelen de score verdubbelde voor Sparta Nijkerk. Staphorst rechtte de rug en niet lang hierna volgde na een fout van keeper Swaneveld de aansluitingstreffer: Martin van ‘t Ende bracht zijn elftal terug in de wedstrijd op aangeven van Aleksandar Jankovic. Sparta Nijkerk wist de marge echter weer op twee goals te brengen toen de aanval er razendsnel uitkwam in de counter en vertrekkend spits Mark van der Weijden er 3-1 van maakte. Staphorst kwam nog terug via een onbegrijpelijk gegeven penalty – Sander de Grote schoot de strafschop onberispelijk binnen –  maar de thuisploeg gaf het niet meer uit handen.