Sparta Nijkerk kan de eerste drie punten bijschrijven in de derde divisie. In een onvervalste derby werd met 2-1 van DVS Ermelo gewonnen. Hoogstaand was de eerste helft niet, maar er viel wel een goal namens Sparta Nijkerk. In de tiende minuut was het Mark van der Weijden die een fout van DVS-verdediger Tim van de Berg genadeloos afstrafte: 1-0. Daarna waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar tot echte kansen kwam het niet, met uitzondering van een counter van Mark van der Weijden die werd gepareerd door de Ermelose doelman. Na rust was er iets meer spektakel. Aanvoerder Evre van DVS soleerde door de Nijkerkse verdediging maar trof uiteindelijk geen goal. Dat doelpunt viel alsnog halverwege de tweede helft toen de bal op de stip werd gelegd na een gemakkelijk versierde penalty. Oud Spartaan Adriaan Kruisheer verzilverde de strafschop. Maar niet lang daarna kwam Sparta weer op voorsprong. Een mooie bal van Geurtsen belandde in de voetballen van Frank Heus en die had alle tijd om de bal in de goal te schieten. Tekst: Kees van den Heuvel Foto’s: Aalt Guliker