Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar de lokale voetbalvereniging. Zij gaan daar genieten van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Om geïnteresseerde meiden de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert v.v. Sparta Nijkerk op woensdag 18 mei 2022 een uniek Oranjefestival op De Ebbenhorst.

Oranjefestival

v.v. Sparta Nijkerk werkt in de organisatie van dit gratis Oranjefestival samen met de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Om de verenigingen, rondom het komende EK voetbal voor Vrouwen in Engeland, te ondersteunen bij het werven van nieuwe leden bij de jongste jeugd, heeft de KNVB een speciale activiteit uitgewerkt voor de verenigingen. De verenigingen ontvangen hierin allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranje-hesjes en een uitgewerkt draaiboek van het Oranjefestival.

Professionele begeleiding

Tijdens het oranjefestival worden de meiden onder deskundige begeleiding van speelsters van PEC Zwolle VR1 en selectiespeelsters van v.v. Sparta Nijkerk de eerste basisbeginselen van het voetbal bijgebracht. 

Voetballen als Oranje!

De speelsters van de OranjeLeeuwinnen ondersteunen deze festivals, ook zij zijn namelijk ooit begonnen als jong meisje bij één van de lokale amateurverenigingen. Zij erkennen het belang van veel sporten en bewegen op jonge leeftijd en stimuleren dat veel jonge kinderen gaan voetballen bij een vereniging. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier gestart!

Aanmelden

Aanmelden voor de activiteit is heel makkelijk. Via Oranjefestival speciaal en alleen voor meiden – v.v. Sparta Nijkerk (vvspartanijkerk.nl) kun je doorklikken naar de aanmeldknop op de website van de KNVB. 

Meer informatie of vragen?

Mocht je meer informatie of vragen hebben kan je altijd met v.v. Sparta Nijkerk contact opnemen. Dit kan via damesvoetbal@vvspartanijkerk.nl. Ook voor alle meiden en vrouwen die op 18 mei niet kunnen maar wel graag een leuke proeftraining willen meemaken.