In de tweede wedstrijd om de Harry Hamstra Cup heeft Sparta Nijkerk dinsdag 2 augustus opnieuw een nederlaag geleden. Het kreeg in Werkendam een draai om de oren van Kozakken Boys. Het werd één van de grootste nederlagen in jaren (5-1).

Sparta Nijkerk probeerde aanvankelijk wel de druk op te voeren in de eerste tien minuten met vooral aanvallen over de rechtervleugel, maar nadat de Nijkerkers waren uitgeraasd, kwamen ze er  geleidelijk aan niet meer aan te pas. Daar kwam bij dat de tegenstander door gepruts achterin bij de Nijkerkse verdediging min of meer in het zadel werden geholpen. Het leidde een hattrick in van Lowie van Zundert die met drie goals in de eerste helft bijzonder efficient de fouten van Sparta afstrafte. Tussendoor wist Ricardo Fransberg namens de Nijkerkers te scoren, maar dit bood slechts schrale troost. In de tweede helft werd een dozijn nieuwe spelers in het veld gezet bij Sparta, maar tot veel beter spel leidde dit niet. Kozakken Boys mocht een penalty verzilveren en de van Top Oss overgekomen Lars Hutten velde het oordeel in de 63ste minuut: 5-1.  Sparta Nijkerk neemt hiermee de laatste plek in in de Harry Hamstra Cup. Zaterdag 6 augustus speelt het thuis de laatste wedstrijd tegen IJsselmeervogels, de koploper.