Sparta Nijkerk had hele goede zaken kunnen doen als zij het inhaalduel tegen vv Eemdijk zou winnen. Het werd zaterdag 9 maart echter een gelijkspel op de Ebbenhorst.  Misschien wel verdiend gingen beide teams met een puntje naar huis (2-2)

De eerste twintig minuten waren redelijk enerverend. Heel verrassend kwam Eemdijk in Nijkerk op voorsprong via doelpuntenmaker Jeffrey van den Dikkenberg. Niet veel later stond het alweer gelijk (1-1) via Mark van der Weijden die wist te profiteren van een moment van onoplettendheid van Eemdijk. Sparta herwon aan zelfvertrouwen en na 22 minuten kwam Sparta Nijkerk zelfs op voorsprong via een kopbal van Tyronne Fonville.

Na rust bleef de druk van de Nijkerkers groot, maar het was Eemdijk dat wist te scoren. De net ingevallen Rick Blokhuis kwam goed door aan de rechterkant en wist de bal bij de vrije Jeffrey van den Dikkenberg te krijgen, die de bal voor de tweede keer keurig naar binnen schoof. Overigens nog een leuk feitje: mocht Yannick Bouw van Eemdijk hebben gescoord, dan zou hij zijn Veensche Boys shirt hebben getoond onder zijn tenue.  Eindstand 2-2

Tekst: Kees van den Heuvel
Foto’s: Aalt Guliker
Interviews: Mark Kloostra