De meiden van Sparta Nijkerk Mo17-1 hebben hun thuiswedstrijd tegen de koploper van de divisie 1 verloren. Soms heb je van die dagen: ’30 minuten lang voetballend de bovenliggende partij zijn en toch weer met 0-1 achter komen. Bal op de paal, scheidsrechter die hands door de vingers ziet, waarna er gescoord wordt en daarna zak je door de hoeven…’

Precies dit is er wat er afgelopen zaterdag gebeurde met Sparta Nijkerk MO17-1. Op voorhand een leuke pot want de koploper Mulier MO17-1 uit Witmarsum (Friesland) kwam op bezoek, maar helaas konden de Spartaanse dames hun eigen verwachtingen niet waar maken.

Het eerste half uur was Sparta Nijkerk de bovenliggende partij en toch keken de dames snel tegen een 0-1 achterstand aan. Onnodig, maar de dames hebben wel vaker laten zien hun rug te kunnen rechten en de stand om te draaien. Dat was vandaag helaas niet het geval. Een beetje pech en veel net niet, dat bleek het credo van vandaag. Nadat de scheidsrechter overduidelijk hands liet door voetballen en de gasten daardoor vlak voor rust op 0-2 kwamen waren de Nijkerkers even de kluts kwijt en werd er zelfs gerust met een 0-3 tussenstand.

Na de rust bleek de pijp snel leeg bij de Nijkerkers en wisten de dames van Mulier nog vier maal het net te vinden. Sparta Nijkerk redde de eer door een goal van Maud waarmee de 1-7 eindstand werd bereikt. Volgende week spelen de meiden van de MO17-1 een uitwedstrijd in Nijmegen. Daar hopen ze weer te laten zien dat ze tot veel meer in staat zijn.
Tekst: Martijn van Essen
Foto: Ron Stuveling