De meiden van Sparta Nijkerk Mo17-1 hebben aan hun verre uitwedstrijd in en tegen Roden (vlakbij Groningen) een punt overgehouden.

1 punt

De busrit van ruim twee uur had geen invloed op de start van de Nijkerkers. Ze schoten uit de startblokken en wisten het eerste kwartier met flitsend voetbal een handvol kansen te creëren. In de 23e minuut was het Caitlyn die in een 1-1 met de keepster van Roden de bal feilloos in de hoek plaatste. Roden kwam echter 7 minuten later op gelijke hoogte, uit een gevaarlijke scrimmage die vlak voor het doel ontstond uit een corner. Op deze zonovergoten zaterdagmiddag was dit ook de ruststand.

De oranjehemden hadden vanwege diverse pijntjes voor de rust al 2 wissels doorgevoerd. Met een handvol half fitte speelsters probeerden de meiden in de tweede helft nog een overwinning te forceren, maar ook de meiden van Roden wisten gevaar te stichten. Echter beide ploegen wisten in de tweede helft niet meer te scoren en zo namen de Spartanen 1 punt mee uit Roden.

Derde plek
Na dit resultaat lijkt een verdienstelijke derde plek voor de Nijkerkse meiden het hoogst mogelijke resultaat. Die plek kunnen ze aanstaande zaterdag op de Ebbenhorst veiligstellen tegen Oranje Nassau uit Almelo. Deze club zal gebrand zijn op een overwinning tegen Sparta Nijkerk aangezien ze samen met Mulier aan kop gaan in de landelijke divisie C. De Spartaanse meiden zinnen echter op revanche na een 3-0 nederlaag eerder dit seizoen.

Tekst en Foto: Werner Bredemeijer