Na een divers aantal oefenwedstrijden en zoekende naar de beste samenstelling in beide vakken, was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste competitiewedstrijd op eigen bodem. HHV uit Hollandscheveld was de tegenstander waar Sparta zijn veldcompetitie mee van start gingen. En het was een vliegende start.

Dat Sparta er zin in had was te zien, de thuisploeg vloog uit de startblokken. Al gauw scoorde Pim van Ramshorst de 1-0. Waar Wouter van den Brom en Martijn Kuijpers de korf makkelijk konden vinden in het ene vak, kon Marieke van de Kraats dit in het andere vak.

Verdedigend werd er flink druk gegeven, waardoor HHV maar moeilijk tot aanvallen kwam. De reus uit Hollanscheveld (lees; ruim 2m) werd aan banden gelegd door de sterk verdedigende Martijn. Dit resulteerde in een ruststand van 15-6.

Hoe makkelijk Sparta de 1e helft scoorde, des te moeizamer ging het in de 2e helft. HHV gaf meer druk, waardoor Sparta moeilijker tot scoren kwamen. Toch was Sparta degene die als eerst de korf wist te vinden. Er werd geduldig gespeeld. Mirjam Top stond ijzersterk te rebounden, waardoor er aanvallend veel kon worden herhaald. Verdedigend stond Sparta zijn mannetje en richting het eindsignaal wist Sparta toch nog een paar mooie doelpunten te maken. Dit alles resulteerde in een mooie eindstand van 22-14.

Deze eerste overwinning geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijden.

A.s. zaterdag reist Sparta af naar het natuurgras in Hoogeveen en neemt het op tegen Thrianta.