Sparta/Djops kende afgelopen zaterdag een eenvoudige middag in Rheden. In sporthal De Hangmat kon hekkensluiter Rheko maar weinig tegenstand bieden. Door de overwinning is het zeker dat de Nijkerkse ploeg dit seizoen als derde afsluit.

Eigenlijk was het al vanaf het begin duidelijk dat één team de lakens zou uitdelen. De Rhedense Korfbalclub keek al tegen een 0-7 achterstand aan voordat het eerste thuisdoelpunt in de korf belande. Sparta/Djops was overduidelijk sterker en moest ook het tempo maken. In eerdere wedstrijden dit seizoen slaagde de ploeg daar niet altijd in en maakten de spartanen het zichzelf regelmatig onnodig moeilijk. Ditmaal bleef de uitploeg echter de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

Het wedstrijdbeeld bleef daardoor ook eenzijdig. Rheko was niet bij machte om veel goede kansen uit te spelen. Sparta/Djops slaagde daar een stuk beter in en werkte naar lange aanvallen die regelmatig in de korf eindigden. Toen de scheidsrechter het rustsignaal blies was het 5-14.

De tweede helft verliep grotendeels op dezelfde manier als de eerste en al snel stonden alle basisspelers op het scoreformulier. De vier meegereisde wissels kwamen al vroeg in de ploeg om zo ook hun minuten mee te pakken. Aan het einde van de wedstrijd stond een 10-26 uitslag op het scorebord en was het enige smetje op de dag dat de dertig doelpunten niet werden gehaald.

Door de overwinning is het achttal van Brenda Voortman op de derde plaats geëindigd. Volgende week speelt Sparta/Djops nog wel haar laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Revival uit Terschuur komt op bezoek in sporthal Watergoor, waar de wedstrijd om 19:50 uur begint.

Doelpunten Sparta/Djops: Linda Muis-van Deuveren 6, Daan Lam 4, Marieke van de Kraats 3, Tom Lohuis 3, Rianne van Valkengoed 3, Mirjam Top 2, Jarno van de Bor 2, Martijn Kuijpers 1, Siobhan Vedder 1, Leon Woudenberg 1