Voor de korfballers van Sparta/Djops is de zaalcompetitie goed begonnen. Na een teleurstellend veldseizoen wilde de formatie van Brenda Voortman afgelopen zaterdag de rug rechten, en dat lukte in Linschoten tegen LUNO. Met één wijziging begon Sparta/Djops aan de wedstrijd. Siobhan Vedder, die een uitstekende wedstrijd speelde, verving de afwezige Rianne van Valkengoed.
De Nijkerkers leken in eerste instantie even te moeten wennen aan de zaal. Binnen enkele minuten wist LUNO tweemaal het gat van de korf te vinden. Daarna kwamen de Spartanen op stoom. Via scores van Linda Muis-Van Deuveren, Mirjam Top, Siobhan Vedder en tweemaal Marieke van de Kraats werd de achterstand weggewerkt tot 5-5.
Hierna pakte Sparta/Djops het initiatief over en gaf dit, zo bleek later, niet meer uit handen. De Nijkerkers bleven met goed aanvalsspel de voorsprong uitbouwen, waardoor met rust een 8-11 stand op het scorebord stond. Met twee gemiste strafworpen liet het achttal de kans op een nog grotere voorsprong liggen.
Geduldig blijven en de juiste kansen blijven uitspelen, dat was de opdracht die hoofdtrainster Brenda Voortman haar ploeg meegaf voor de tweede helft. Die woorden waren niet aan dovemansoren besteed. Sparta/Djops liep mede door scores van Rik Vreekamp (2), Siobhan Vedder (2), Mirjam Top en Martijn Kuijpers uit naar een riante 8-17 voorsprong. Dit gaf Voortman de kans om alle meegereisde wissels, waaronder debutante Indy van Dijkhuizen, speeltijd te gunnen.
Met een stand van 13-20 blies de scheidsrechter het eindsignaal. Een prima begin dus voor de Nijkerkers die dit aanstaande zaterdag in Sporthal Watergoor een vervolg willen geven. Om 19.50 uur gaat daar de wedstrijd tegen Hellas ’63 van start.
Doelpunten Sparta: Linda Muis-Van Deuveren 4, Siobhan Vedder 4, Marieke van de Kraats 4, Rik Vreekamp 4, Mirjam Top 2, Jarno van de Bor 1, Martijn Kuijpers 1.
Foto: Sparta Djops