Sparta/Djops heeft afgelopen zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Koveni uit Nieuwegein. Op een winderig Sportpark Zandveld wisten de Nijkerkers geen vuist te maken tegen de thuisploeg. Koveni promoveerde het afgelopen veldseizoen naar de tweede klasse, terwijl Sparta/Djops juist uit de eerste klasse degradeerde. Op papier zouden de Nijkerkers dus de favoriet moeten zijn in het onderlinge treffen. Toch konden zij dit in de wedstrijd geen moment waarmaken.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en al snel keek de formatie van Brenda Voortman tegen een 2-0 achterstand aan. Sparta/Djops deed snel wat terug via Martijn Kuijpers, Rik Vreekamp en Marieke van de Kraats en tot de 4-4 bleven de ploegen gelijk opgaan. Hierna pakte Koveni het initiatief over en liep uit naar 9-4.

Waar de Nijkerkers enigszins pech hadden bij het scoren, lag het afrondingspercentage bij de ploeg uit Nieuwegein een stuk hoger. Daar bovenop legde Koveni een stuk meer strijd- en werklust in de wedstrijd dan de ploeg in het oranje. Te vaak werden de Nijkerkers afgetroefd in de duels en aanvallend was het spel traag en stroperig. Even leek een kleine comeback in de maak toen Sparta/Djops het verschil naar 2 doelpunten verkleinde (10-8), maar Koveni bleef rustig en ging met een 13-8 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. De Nieuwegeiners straalden uit dat ze de overwinning binnen wilden slepen. Aan Nijkerkse zijde bleef het te futloos en ongeïnspireerd. Verdedigend kreeg de ploeg wel iets meer controle op de tegenstander, maar om het gat te dichten zijn dan meer dan drie doelpunten in een helft nodig. Al met al dus een terechte nederlaag voor het achttal uit Nijkerk.

Ondanks het puntenverlies is er nog niets verloren voor Sparta/Djops. Door een overwinning van HKC op Fortissimo staan alle ploegen in de competitie weer op gelijke hoogte. Volgende week mogen de Spartanen in eigen huis laten zien dat zij veel beter kunnen korfballen dan afgelopen zaterdag. Om 15.30 uur start daar de wedstrijd tegen Fortissimo uit IJsselstein.

Doelpunten Sparta/Djops: Marieke van de Kraats 3, Martijn Kuijpers 2, Jarno van de Bor 2, Rik Vreekamp 2, Rianne van Valkengoed 2