In de eerste van onderlinge duels tussen Sparta Nijkerk en DVS’33 is de eerste klap uitgedeeld door de Nijkerkers. Sparta Nijkerk won tijdens de Harry Hamstracup met 3-2 van de ploeg uit Ermelo. Het verschil werd vooral in de slotfase gemaakt, toen binnen een paar minuten een waarschijnlijke nederlaag werd omgebogen tot winst.

De eerste helft was in het voordeel van DVS dat de bovenliggende partij was. Toch was het Sparta Nijkerk dat de voorsprong op haar naam schreef. Brian Burgerhout was de doelpuntenmaker. Na rust belandde een bal van Jerry Geurtsen ongelukkig in eigen goal en kwam DVS langszij. Niet veel later kwamen de mannen uit Ermelo zelfs op voorsprong (1-2) en was er hoop op de eindzege. Maurice de Ruiter maakte vijf minuten voor de reguliere speeltijd aan die illusie een einde. Uit een hoekschop kopte hij raak en meteen daarna werd een penalty toegekend na een overtreding op Jesse Buitenhuis. De winnende goal werd verzilverd door Mike Ahrens. DOVO wist eerder die middag met 1-3 te winnen van IJsselmeervogels.