In de eerste wedstrijd om de Harry Hamstracup tussen Sparta Nijkerk en Spakenburg, zijn de buren er met de winst vandoor gegaan. Op het complex van vv Spakenburg werd het 2-1 voor de tegenstander. Direct vanaf de start voerde Spakenburg de druk op, met drie kansen in drie minuten. Na vijf minuten werd het harde werken van Spakenburg beloond met een schot van Vince Gino Dekker.

Spakenburg wist die voorsprong tot ver in de tweede helft vast te houden. Vervolgens was het aan de van Sportlust overgekomen topscorer Mark van der Weijden om namens Sparta Nijkerk de gelijkmaker te maken: 1-1. Het was een fraaie goal met vooraf goed doorgaan van Stefan Fransberg. Een kwartier voor tijd keerde het tij alsnog voor de Nijkerkers. Na een verdedigende fout van Sparta werd de bal in de voeten geschoven van de tegenstander, die de bal met een lob zo in de goal achter de ver voor zijn doel staande Beukers wipte.

De opbrengst van de Harry Hamstracup gaat naar de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum. Die zet zich al tien jaar in om het verblijf van patiënten en hun naasten in Meander Medisch Centrum zo prettig én comfortabel mogelijk te maken. Op de dagbehandeling Oncologie hebben zij een Hilotherm apparaat op proef. Dit apparaat biedt speciale hand en voetkoeling . Zij willen heel graag zelf een apparaat aanschaffen zodat ze de patiënten blijvend deze koudetherapie kunnen aanbieden.