Na een 2-0 overwinning zijn de meiden van Sparta  Nijkerk opgeschoven naar een gedeelde derde plaats op het hoogste niveau van Nederland.

Het waren de Apeldoornse meiden van Victoria Boys Mo17-1 die de Nijkerkse meiden met een nederlaag huiswaarts liet keren. Direct na het eerste fluitsignaal gingen de Spartanen op zoek naar een doelpunt. Na 9 minuten spelen wist Mara uit een vrije trap de score te openen. Hierna creëerden de meiden uit Nijkerk meerdere kansen maar het lukte niet om met een ruimere voorsprong te rusten. In de tweede helft voerden de dames uit Apeldoorn de druk op. Met hard werken en een goede wedstrijdmentaliteit behield de Mo17-1 de voorsprong. Aan het eind van de tweede helft namen de Apeldoornse meiden achterin steeds meer risico. Bij een uitbraak over de linker kant was het Caitlyn die in een 1-1 met de keeper de bal feilloos binnenschoot. Kort daarna floot de uitstekende leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Zaterdag spelen de Nijkerkers in Witmarsum. In alle vroegte vertrekt de bus met een getergd meidenteam richting Friesland met maar 1 doel: Nu wél de punten pakken tegen de nog altijd ongeslagen koploper.

Tekst: Werner Bredemeijer