Op maandag 11 oktober 2021 start Gitaarschool Rollocastle twee nieuwe korte cursussen gitaar, voor kinderen én volwassenen. De volwassenencursus wordt op maandagmiddag onder schooltijd, om 13.30 uur gegeven, speciaal bedoeld voor volwassenen die in een korte tijd de beginselen van het gitaarspel willen leren.

Voor kinderen die willen kennismaken met gitaarspelen is er les om 16.45 uur. Aan bod komen veelgebruikte akkoorden, spelen met vingers en plectrum, eenvoudige noten en een goede basis om liedjes/songs te begeleiden. Iedereen kan meedoen, een eigen gitaar is geen vereiste. In de lesruimte aan de Slichtenhorsterweg in Nijkerk (Driedorp) zijn voldoende instrumenten aanwezig. 

Docent Melcher de Vries, die zijn bachelor en masterdiploma’s gitaar behaalde aan het ArtEZ conservatorium, heeft erg veel zin om een nieuwe groep te starten. “De sfeer is altijd gezellig en laagdrempelig in zo’n groep”, vertelt hij enthousiast. “Iedereen heeft zijn of haar eigen motivatie om gitaar te willen spelen. In overleg met elkaar bepalen we de inhoud van de cursus, zodat die zo goed mogelijk aansluit bij wat de groep graag wil leren. Sommige cursisten krijgen de smaak zó te pakken dat ze zich opgeven voor individuele- of duoles. Er zijn ook al meerdere vervolgcursussen geweest, en gitaristen die afspreken om samen te blijven musiceren. Geweldig vind ik dat!”
Lesgeven is een grote passie van de Vries. Als eigenaar van gitaarscholen in Nijkerk, Meppel en Staphorst ziet hij rond de honderd leerlingen per week voor lessen in diverse niveaus en stijlen.
De gitaarcursus voor volwassenen bestaat uit 5 tweewekelijkse lessen van 30 minuten.

Aanmelden of meer informatie via info@gitaarschoolrollocastle.nl of 06-42745254