Op dinsdag 22 juni opent Sietze de Vries de zomerserie orgelconcerten in de Grote Kerk van Nijkerk. Op het programma staat muziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750). De Vries besluit het concert met een improvisatie. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk, met een collecte aan de uitgang.

Programma

Sietze de Vries speelt op dit concert vier koraalbewerkingen uit het Orgelbüchlein van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Deze bewerkingen componeerde Bach in de jaren 1713-1716, toen hij werkzaam was als hoforganist in Weimar. Het gaat om ‘In dir is Freude’, ‘Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ’, ‘O Lamm Gottes, unschuldig’ en ‘Wer nun den lieben Gott läßt walten’. Tussendoor klinkt Bachs zesde triosonate.

Sietze de Vries staat bekend om zijn improvisatiekunsten. Hij beschouwt het improviseren als een ambacht en kan meesterlijk ter plekke muziek bedenken die gewoon van bladmuziek lijkt te komen. Ook dit concert besluit hij met een improvisatie.

Reserveren

Vanwege de overheidsmaatregelen voor samenkomsten wordt bezoekers gevraagd te reserveren voor dit concert. Dat kan vooraf via www.orgelnijkerk.nl en voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk. Er is plaats voor maximaal 100 luisteraars.