Scott Deroue heeft de tweede WorldSSP300 wedstrijd op zijn naam geschreven. De race werd in laatste ronde vanwege een crash vroegtijdig afgebroken en bij voorlaatste doorkomst lag Deroue aan de leiding. Jeffrey Buis scoorde een vierde plaats. Koen Meuffels werd negende en Glenn van Straalen werd als elfde in de einduitslag opgenomen.

Het WorldSBK weekend in Portimão werd afgesloten met de tweede race in de WorldSSP300 klasse. In de eerste race wisten alle vier de Nederlanders punten te scoren na een vroegtijdig afgebroken race door een crash van Bruno Ieraci op het rechte stuk. Naast Yuta Okaya mocht Scott Deroue vanaf de tweede startplaats vertrekken. Jeffrey Buis, die zaterdag zijn eerste WK-podium wist te behalen, vertrok vanaf plaats zes. Koen Meuffels stond op de derde startrij en Glenn van Straalen mocht vanaf de achttiende plaats de tweede races aanvangen.

Deroue: Wat een race! Ik had het in het begin niet makkelijk. Ik moest mij even herpakken, maar kon daarna het gat naar Ana dichtrijden. De groep sloot later weer aan. In de laatste ronde ging ik pushen voor de overwinning en reed aan de leiding toen de rode vlag kwam. Ik ben super blij met deze overwinning. Ik wil mijn team bedanken, want ze werken super hard. Ook Kawasaki en al mijn sponsoren. We staan eerste in het kampioenschap; top!

Bron: Racesport.nl
Foto: GeeBee images