Schietverenging Frans Tromp houdt op zaterdag 27 mei een open dag. Tussen 10.00 tot 16.00 uur zullen leden de aanwezigen één-op-één kennis laten maken met de schietsport door ze met luchtwapens te laten oefenen.

,,Afgelopen jaar hebben veel nieuwe schutters zich aangemeld bij de Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA), ook bij onze schietvereniging zien wij een toename van nieuwe schutters. Maar de toename van jeugdleden blijft achter. Dat is één van de redenen dat we de open dag organiseren; het werven van nieuwe jeugdleden (tot 18 jaar). Daarnaast willen we met de open dag laten zien dat de vereniging bestaat”, laat het bestuur van de schietvereniging weten. ,,We zorgen voor voldoende frisdrank en verkopen broodjes kroket en tosti’s.”

SV Frans Tromp werd in 1919 opgericht en is daarmee één van de oudste verenigingen van Nijkerk. ,,Het is een kleine, maar gezellige vereniging, met succesvolle schutters die goed presteren op nationale wedstrijden.” Sinds vorig jaar heeft de vereniging een nieuw en jong bestuur; Diederik Peelen is de vice-voorzitter, Shelley Wiersma is de secretaris, Yvo Steeneken is de penningmeester en Marco Boekhout is bestuurslid sportzaken. Het nieuwe bestuur hoopt tijdens de open dag ook vooral jongeren aan te spreken. ,,Op Koningsdag hebben we een schiettent met laserpistolen bemand waar veel belangstelling voor was van kinderen en volwassenen. Tijdens dit evenement hebben we ook reclame gemaakt voor de open dag.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Frans Tromp