In de Derde Klasse B van het district Oost zijn er maar twee wedstrijden, waar Hoevelaken en Terschuurse Boys langer naar uitkijken dan gemiddeld: Het onderlinge treffen op Kleinhoven en de return op Sportpark Overbeek. Of andersom.

Op zaterdag 4 november 2017 staat de derby op Kleinhoven op het programma. Op het moment dat de scheidsrechter voor de eerste keer op zijn fluit blaast gaat niet alleen de bal rollen, maar doet ook Pluvius de douche aan. Gedurende de gehele wedstrijd blijft het vochtig in de lucht en die regen bestaat niet alleen uit water. Over Kleinhoven trekt namelijk ook een front van doelpunten, want na één speelhelft hebben beide doelwachters al driemaal moeten graaien. Na de hervatting voegen beide teams nog één treffer aan hun conto toe, waardoor er een 4-4 eindstand op het bord komt.

De Boys uit Terschuur beginnen het scherpst aan de wedstrijd. Al in de derde minuut houdt Sjoerd Kloppenburg Hoevelaken op  de been met een fantastische redding met zijn voet, maar wanneer Roy van Veen twee minuten later opnieuw de doelman belaagt, staan de gasten na vijf dominante minuten al op voorsprong. Hoevelaken recht echter al snel de rug en zes minuten later staan de gastheren ineens op voorsprong. Eerst haalt Lex van Middelaar van buiten het strafschopgebied zo venijnig uit, dat het lijkt alsof hij zijn frustratie van een aantal wedstrijden in één schot van zich af wil gooien. Kort daarna verzuimt Terschuurse Boys bij een hoekschop voldoende in te grijpen, waardoor Joeri van den Hoeven zijn been tegen de bal kan krijgen en Hoevelaken op voorsprong brengt.

Het kruit lijkt met deze flitsende opening verschoten, want van veel spektakel is vervolgens 25 minuten geen sprake. Totdat de Hoevelakense doelman Sjoerd Kloppenburg in een nachtmerrie belandt, waarin iedere doelman in zijn leven wel eens terecht komt: de houdbare bal die tussen de benen door glipt. Geheel onverwacht komt Terschuurse Boys op gelijke hoogte, maar tot opluchting van alles wat Hoevelaken is lijkt Michel van de Bunt Hoevelaken toch met een voorsprong de rust in te schieten. Echter, dat gebeurt niet. Nog geen minuut later laat Hoevelaken de buren weer (veel te vroeg) op gelijke hoogte komen, zodat er een 3-3 ruststand op het bord verschijnt.

Na de thee is de wedstrijd nog geen zes minuten oud, of Hoevelaken mag met tien man verder. Ewoud van de Brug gaat, net als zijn tegenstander, stevig een duel aan en is met zijn been eerder bij die bal dan het Terschuurse been. Een gele kaart lijkt op zijn plaats, maar de scheidsrechter van dienst besluit om een rode prent te trekken. Een zware tegenvaller voor Hoevelaken, maar tijdens de wedstrijd laat Hoevelaken zich daar niet door van slag brengen. Hoevelaken blijft gewoon aan de wedstrijd meedoen, waardoor het duel, zeker gezien de weersomstandigheden, op en neer golft.

Halverwege de tweede doorgang komt Terschuurse Boys echter op voorsprong, na onnodig balverlies op het middenveld door Randy Gerritsen. Gydo Vos haalt vernietigend uit en laat met een bal vlak langs de paal de Hoevelakense goalie kansloos.

Vlak voor tijd mag Jeffrey Huisman nog zijn opwachting maken voor Rudy Baalman. De middenvelder staat nog geen halve minuut in het veld, of hij mag meejuichen met de gelijkmakende treffer van Lex van Middelaar. De credits voor die treffer mogen echter naar Joeri van den Hoeven. Eerst mag hij een hoekschop nemen vanaf de rechter kant en vervolgens gaat hij tweemaal stevig het duel aan, waardoor Terschuurse Boys niet kan uitverdedigen en de bal voor de voeten van Lex van Middelaar komt. Opnieuw haalt deze vernietigend uit en zorgt ervoor, dat beide teams zonder moreel voordeel aan de aansluitende feestavond kunnen beginnen. De vraag is alleen, hoe beide ploegen zich na afloop voelen. Vier keer scoren en toch niet winnen versus vier tegentreffers incasseren en desondanks niet verliezen. Hoe dan ook, in de stand verandert er weinig, want van de zeven gespeelde duels eindigen er vijf in een gelijke stand.

Scoreverloop: 5. Roy van de Veen 0-1, 6. Lex van Middelaar 1-1, 11. Joeri van den Hoeven 2-1, 37. Roy van Veen 2-2, 44. Michel van de Bunt 3-2, 45. Dennis van de Veen 3-3; 70. Gydo Vos 3-4, 86. Lex van Middelaar 4-4.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst (75. Coen Bos), Ewoud van de Brug, Pascal de Jong, Michel van de Bunt; Randy Gerritsen, Joost van den Heuvel, Rudy Baalman (85. Jeffrey Huisman); Ruud Kassenaar (57. Jordi Vonder), Lex van Middelaar, Joeri van den Hoeven.

De Haen Man van de Wedstrijd: Lex van Middelaar

Verslag: Robert Kreuning
Foto’s: Aalt Guliker